Egyedülálló játékfilm forgatásán jártunk

Ismeritek a stroke igazi arcát?

Baji Anikó igen, hiszen munkája során nap mint nap találkozik a stroke tüneteit mutató betegekkel az Uzsoki Kórház sürgősségi osztályán. Az az ötlete támadt, hogy játékfilmen keresztül mutatja meg, milyen is ez a betegség valójában. Így készülhetett el az elmúlt hónapok során a Richter Anna Díj támogatásával a Süket fülek című írás ihlette alkotás.

Anikó megálmodta, megpályázta, megnyerte és megírta, majd forgatókönyvéhez remek filmes stábot verbuvált maga köré. Mi is bepillanthattunk a három napos forgatásba, és fantasztikus élményben lehetett részünk, amikor szemünk előtt találkoztak a két „szakma” professzionális képviselői, és láthattuk, hogyan születik meg tudásuk és kreativitásuk nyomán az a nyolc perces film, ami várhatóan hamarosan bejárja az egész országot.

Beszélgettünk Mónikával, aki pár hónap leforgása alatt kétszeres stroke túlélővé vált, és amikor a tavaszi szavazási kampány alkalmával Anikó hangját meghallotta a bemutatkozó kisfilmben, akkor döbbent rá, hogy ő volt az, aki ellátta őt a sürgősségin.

Még tartanak az utómunkálatok, de ígérjük, hogy hamarosan hírt adunk a premierről.

Tartsatok velünk online október 13-án 15 órától a projektzáró gálán, ahol megismerhetitek a teljes filmes stábot és a 12 óra projekt minden izgalmas részletéről mesél majd Baji Anikó. Vegyetek részt az eseményen, hogy le ne maradjatok az élő közvetítésről!